Onze missie en werkzaamheden

Onze missie en werkzaamheden

Ons primaire doel is om de klant te ontzorgen wanneer het werk zich opstapelt of er tijdelijk extra mankracht nodig is. Daarnaast leveren wij een meerwaarde voor uw veldteam door onze technische ondersteuning. Wij houden ons met de details bezig, zodat uw medewerkers zich op de grote lijnen kunnen concentreren! Onze doelgroep bestaat niet alleen uit archeologische bedrijven, maar ook overheidsinstellingen die over een opgravingsvergunning beschikken. Wij nemen desgewenst onze eigen uitrusting mee, zodat uw eigen medewerkers altijd hun volledige uitrusting ter beschikking hebben staan.

 

Een greep uit onze activiteiten:

 

Meetwerkzaamheden: Niet alleen het inmeten tijdens het opgraven zelf, maar ook het vooraf uitzetten van de opgravingsputten met behulp van GPS behoort tot de mogelijkheden. Behalve met een RTS kunnen vlakken, profielen en sporen natuurlijk ook handmatig door ons worden ingemeten en getekend. Wij zijn tevens in het bezig van onze eigen Leica GPS, zodat wij zelfstandig voor u een project kunnen uitvoeren, zonder dat u daardoor een GPS mist. De gemaakte tekeningen kunnen wij u uitgewerkt opleveren.

 

Machinaal couperen: met een 1-tons minigraver kan vele malen sneller gewerkt worden dan met de hand, maar veel nauwkeuriger dan met een zware graafmachine. Bovendien zorgen de geringe afmetingen en het lage gewicht voor een minimale beschadiging aan het vlak, zodat in een veel eerder stadium aan grotere coupes kan worden begonnen. Uiteraard kunnen wij de door ons gemaakte coupe ook tekenen, fotograferen en afwerken. Daarnaast kan onze minigraver ook op zeer moeilijk toegankelijke plaatsen komen, hij past zelfs door een gewone deur!

 

Metaaldetectie: Het opsporen van kleine metalen voorwerpen is een tijdrovend karwei, waar bij veel projecten eigenlijk te weinig tijd voor is. Met het onvoldoende (of onkundig) gebruiken van een metaaldetector blijft niet alleen waardevolle informatie liggen, doch ook omzet in de vorm van te conserveren voorwerpen! Wij beschikken over topkwaliteit metaaldetectoren (Tesoro Lobo SuperTraq) en hebben ruime ervaring met het zoeken (en vinden!) van de kleinste objecten.

 

Preparatie van vondsten in situ, zoals complete potten of urnen, skeletmateriaal, enz.

 

Vondstverwerking: Wij kunnen zowel een on-site vondstverwerking inrichten als op uw bedrijfslocatie werken

 

Determinaties van munten (Romeins, Middeleeuws, Nieuwe Tijd), alsmede uitwerking van botmateriaal.

 

Transport: Niet elk bedrijf heeft het materieel om zaken van of naar een opravingslocatie te transporteren. Fieldwork Support beschikt over een tweetal bestelwagens en diverse aanhangwagens, waaronder een plateauwagen van 4 bij 1,80 meter met een laadvermogen van 1600 kg. Hiermee kan een complete on-site vondstverwerking gemakkelijk in één keer worden vervoerd, of een grote en bloc gelichte vondst eenvoudig en veilig worden getransporteerd.

 

Voorbereiden opgravingslocatie: Desgewenst kunnen wij aanwezige bestrating en eventueel bovengrond verwijderen, in het bijzonder bij kleinere opgravingslocaties. Ook kunnen wij in overleg het verwijderen van beton- en asfaltverhardingen en puinlagen voor u verzorgen, alsmede het plaatsen van hekken en veldinrichting.

 

In principe doen wij alle voorkomende veldwerkzaamheden. Dus ook wanneer u gewoon even een extra paar handen nodig heeft, kunt u ons gerust inschakelen. Wij komen volledig uitgerust ter plaatse, zodat u geen extra gereedschappen hoeft te verzorgen!

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved